Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
kulturminner-350_80x100

Kulturminner i Berg - tre utvalgte

Vi ønsker med dette å formidle de tre sentrale kulturminnene i Berg til den kulturinteresserte som er interessert i - og kanskje vil besøke - vår kommune. Behovet for en instruktiv og hendig beskrivelse for hvert av minnene, i form av kart og en kort redegjørelse har vært ledetråden.
kultursti-100-web

"Fotefar mot nord" - kulturminnestien i Mefjordvær

På nordsiden av kommunen, så vidt skjermet av en knaus ytterst i Mefjorden, ligger Mefjordvær. I dag et sted med lite næringsvirksomhet, men som denne kulturstien viser, en plass med mange og rike spor etter fordums bosetting og aktivitet.

Nikkelverket på Hamn

Nikkelverket i Hamn

Sommeren 1869 fant Eilert Brox nikkelmalm på gården sin. Allerede tre år senere ble Senjens Nikkelverk i Hamn bygget opp av Engelskmannen Henry Hussey Vivian. Verket drev i en periode på 14 år, til 1886. I 1882 blei verdens første elektrisitetsverk basert på vannkraft bygd i Hamn. I den perioden bodde det ca 650 menneska i Hamn...

Det gamle grafittverket på Skaland

Om du velger å ta avstikkeren ut til naturperlen Bøvær på din reise gjennom Berg, kan du ikke unngå å legge merke til industri-området nede ved havet, like før du kommer til sentrum av Skaland. Det du ser, er de nye driftsbygningene og utskipningshavnen til Skaland Grafittverk - Troms´ eneste virksomme bergverk i dag, og en hjørnesteinsbedrift i Berg kommune.