I Ersfjord er scenen på plass, og lauvhytter vokser fram. Kakebakerne gjør seg nok snart klare, standsfolk sjekker utstyr og fordeler vakter, Senjadraktene hentes fram, musikanter fra nord og sør øver fram mot felles korpsinnsats på den store dagen. Fredag skal alle skole- og barnehageungene samles til øving og generalprøve i Ersfjord - det blir skolestart to dager på forskudd. På Mefjord Brygge forberedes den offisielle middagen, og hos Vegvesenet i Tromsø og komitelederen vår her; Frode Fredriksen, sjekkes de siste praktiske detaljer rundt den store dagen - f.eks. om lyd, strøm, snor & åpneredskap, flaggstenger, talere, kulturinnslag...

Og tunnelen og veien - ja, den blir jo og bare ferdigere og ferdigere..!

I de nærmeste dagene skal det komme en informasjonsbrosjyre i alle postkasser i Berg, med program både for åpningshelga og en del som skal skje i Berg utover høsten. Dessuten inneholder brosjyren en del praktisk informasjon til dagen - ikke minst bussrutene (se også nedenunder). Brosjyren legges dessuten ut på diverse steder i kommunen og regionen. Du kan også se på den her (i enkel skjermversjon).

VÆRET kan vi jo ikke planlegge... Men å oppfordre folk til å ta med seg det som trengs for å være ute på stranda i mange timer, det gjør vi! Arrangementet skal kjøres ute, uansett vær. Så ta med stoler, godt med klær og godt humør. For de som vil stille i Senjadrakt-espalieret (og annen finstas), er det skiftemuligheter på Ersfjord grendehuset både før og etter kulturmarkeringa og selve åpninga.

Gratis busstransport til og fra åpningen

TRANSPORT TIL ÅPNING/TUNNELMARSJEN
1030 Straumen - Ersfjord - Senjahopen
1150 Skaland - Ersfjord - Senjahopen
1230 Skaland - Ersfjord
1315 Skaland - Ersfjord
1110 Mefjordvær - Ersfjord
1150 Senjahopen - Ersfjord
1315 Mefjordvær - Ersfjord

RETUR-TIDER
1700 Ersfjord - Mefjordvær
1730 Ersfjord - Skaland
1800 Ersfjord - Mefjordvær
1830 Ersfjord - Skaland - Straumen
2000 Ersfjord - Senjahopen
2015 Ersfjord - Skaland
2130 Mefjordvær - Skaland

Før kl 1230 kjører alle busser via tunnelåpningen i Senjahopen, for start tunnelmarsj.

Rutetidene er fordelt for å få fraktet flest mulig fram til riktig tid, det er derfor viktig at ikke alle beregner plass på siste buss. Returtidene kan endres etter vær og etterspørsel.

For evt. parkering: Følg anvisning (og fyll bilene)!
I Senjahopen ved kirkegården og grustaket.
I Ersfjord ved kirkegården og oppe ved fotballplassen.
Handikapparkering på rasteplassen.