Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
mb-mefjord

Kjerkene i Mefjorden

Fra Yttersia nr. 3/2003

"Yttersia" gjengir her noen utdrag av temaheftet om Mefjordvær kapell som ligger på bygdesamlinga, skrevet av Elly Kristoffersen i 1990.
mb-finnskap

Finnsæter kapell 20 år

Fra Yttersia nr. 3/2002

I anledning av at det i år er 20 år siden Finnsæter kapell ble vigslet, gjengir vi noe av arkivmaterialet om kapellet...
mb_torsken_kirke

Torsken kirke

Fra Yttersia, nr. 1/2002

Menighetsbladet har fått et foredrag av Olav Mikalsen. Han vil gjerne øke folks bevissthet om hvilken kulturskatt vi disponerer med våre gudshus, og tenker det kan øke interessen for kirkebesøk.
Sifjord bedehus

Fra Yttersia nr. 1/2003

Under siste krig ble det satt i gang pengeinnsamling med tanke på å få bygget et bedehus i Sifjord. Magna og Almar Jensen ga tomt og innsamlingen var i gang.
I 1961 sto bedehuset ferdig og ble vigslet. I den anledning skrev klokker og skole-inspektør Fridtjof Grande følgende i menighetsbladet:

Berg gamle prestegård

Berg prestegård på Senja - før og nå

Gården Berg var prestegård fra 1755 da Mefjordpresten tinga jord her, og til prestegården ble flytta til Skaland i 1920-årene. Berg er vel en av de eldste boplassene i kommunen, og det har vært handel og jektefart herfra fra tidlig på 1500-tallet.