English Tekststørrelse: A A A

Flott med UKM!

Enda en gang har vi fått oppleve det - og denne gang med hele Berg med kort kjøreavstand, sånn at det var omtrent likt fordelt av folk fra nordre og søndre: Ungdommens kulturmønstring. Det er så moro, å få se og høre og oppleve: Masse flotte unger og ungdom som har hengt opp til utstilling, og står på scenen. Musikk, dans, bilder, videoinnslag -. Og god stemning med spente folk og stolte foreldre...


 ukm 2005  1
Trommegjengen slo an programmet

Havørns lokaler i Senjahopen var arena dette året. Lørdag 19. februar var dagen. KL. 16.00 åpnet utstillingen og kafeen. KL. 18.00 benket vi oss foran scenen - og fikk kose oss gjennom mange nummer.

Kulturskolerektor Bendik Lund Haanshus ønsket velkommen, og ga ordet til kveldens konferansierer Marion Olsen og Tonje Ersfjord. Viktige bidrag til gjennomkjøringen ga også kulturskolelærer Martin Reiertsen, scenearbeider Christopher SKogstad og lydmann Geir Tony Vildgren. Men viktigst er jo selvsagt deltakernes bidrag - det er jo så bra at de spiller, synger og produserer kunst og kultur - og får vise det fram!


 ukm 2005  2
Magnus og Runar vant publikumsprisenCa kl. 20 kom juryens dom. Nytt av året var (pga et sykdomsfrafall i juryen) "publikumsprisen" - at vi alle kunne kjøpe stemmesedler og skrive opp favorittene. Det ble stort engasjement i pausen av det, mens juryen gjorde sin vurderingsjobb. Så kom vi oss på plass igjen, da, for å høre resultatet:

Først fikk vi vite om publikumsprisvinnerne. På utstilling ble det Sunniva Pedersen fra Finnsæter. Publikumsprisen fra scenen ga etter hårfin opptelling en stemmes overvekt til "The Devil Ducks" med Magnus Jensen fra Skaland og Runar Richardsen fra Ersfjord. Og de hadde virkelig sjarmert publikum med sin selvskrevne sang "Badeanda" - alvorlig og humoristisk framført.


 ukm 2005  3
Mange gode bidrag i årets utstillingPublikumsvinnerne fikk hver sine UKM-t-skjorter - og selvsagt kom de også med i kvoten som sendes videre fra Berg til fylkesmønstringa. I tillegg valgte juryen ut Agnes Abelsen (sang), akkopagnert av Liv Mona Ersfjord, gruppa "Super nothing" med Jim Einar Hansen, Sveinung Wilsgård og Kai Tony Trovåg (Senjahopen og Mefjordvær). Henrik Bjørkli (Senjahopen) med to bilder, og Anna Maria Eilertsen (Skaland) både med en novelle og et fotografi.

Fylkesmønstringa blir på Finnsnes 11.-13. mars, og vi ønsker våre representanter all lykke og hell til det - og til alle deltakerne (og til de voksne som hjalp til): takk for innsatsen, og velkommen igjen til neste år!


Ingunn Rinde/Bendik Lund Haanshus (foto)