English Tekststørrelse: A A A

Hjem | Helse og omsorg | Artikkel

Møt Bergs nye fysioterapeut

- Her skal det ikke opp gardiner!

Berg kommune har en ny fysioterapeut! Hege Håkedal har overtatt praksisen til Audun Berg og åpnet sitt nyoppussede studio 1. august.

Hege har i tillegg til sin grunnutdanning en solid videreutdanning, som gjør henne svært godt kvalifisert for sitt arbeid med sine pasienter.

Jeg vil vite mer: - Hva kaller du deg? Hva er ditt spesialområde?
- Jeg er spesialist i klinisk ortopedisk fysioterapi - eller mer folkelig: Jeg kan en del om belastningsskader, senebetennelse og prolapser, forklarer hun velvillig.
- Da har du sikkert noen gode råd til folk for hvordan man kan unngå å se deg - i fysioterapeutisk sammenheng, altså, spøker jeg.

- Helt enkelt sagt: Hold deg aktiv, bruk naturen, sier hun, og tilføyer:
- Problemet er at det er en klisje, man har hørt slike råd alt for ofte, men det er sant. 
Nå er hun sitt ess:
- Det viktigste er å finne trivsel i livet. Forferdelig mange lidelser har sitt utspring i at en mister gleden og meninga med livet, man interesserer seg ikke lenger for noenting og blir passiv. Livet vi lever får folk til å bli sliten og mistrives. Så begynner kroppen å gi etter. Da gjelder det å finne gnisten igjen. Det trengs så lite til for at du blomstrer igjen, at kroppen blir friskere og at du føler deg bedre. Ute i den fantastiske naturen på Senja er det mye lettere å komme til seg selv. Kom deg ut hver dag!

Det er tydelig at Hege er glad i natur, liker å være aktiv ute.

hege haakedal  300


Har du vært i Nord-Norge før, spør jeg.
- Ja, jeg har jobbet i Gamvik kommune i Finnmark, men nå sist jobbet jeg i Kristiansand før jeg kom til Berg.

Hva fikk deg til å komme til Berg?
- Det er min interesse for natur, i tillegg til at jeg hadde lyst til å drive en fysioterapeutisk praksis. Selvstendigheten er større her i forhold til i byer, hvor en alt for stor del av tiden går til møter og organisering. Dessuten er det vanlig med ventelister i byen for å komme seg til fysioterapeut. Her derimot kan jeg være min egen herre og har en allsidig jobb, enten her på lokalet, hjemme hos folk eller på den nye Bergsheimen. Dessuten - utsikten fra jobben her i gamle Bergsheimens tredje etasje  - det er jo helt vilt! Når man jobber hele tiden, gir utsikten herfra en kjempefin erstatning for å sitte på kontoret, alt er så lyst her! Her skal det aldri gardiner opp!, smiler hun.

Dét synes jeg hadde vært en flott overskrift for intervjuet, selv om dette gledesutbruddet kunne misforstås... Etter en kort diskusjon går vi for den likevel...   

Dessuten kom hun ikke alene. Mannen hennes, Yovanis, er fra Cuba. Han er for tiden deltidsstudent på høyskolen i Bodø, hvor han holder på med språkstudier. Og hvem vet - kanskje blir det spanskundervisning og salsa-kurs til høsten?

 

(rs)